22 MART DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

• TATLI SU KAYNAKLARININ ÖNEMİNE DİKKATİ ÇEKMEK VE BU KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİNE ODAKLANILMASI AMACIYLA DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANIYOR
  • "SUDA SIFIR KAYIP" SLOGANI İLE SEFERBERLİK BAŞLATAN TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, 7'DEN 70'E TÜM KESİMLERİN SUYU VERİMLİ KULLANMASI İÇİN REHBER DOKÜMANLAR HAZIRLADI
  • KURAKLIK YÖNETİM PLANLARININ HAZIRLANMASI VE ULUSAL SU KURULUNUN OLUŞTURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ, SUYA GÖRE TARIM İLKESİNDEN HAREKETLE SEKTÖREL SU TAHSİS PLANLARI OLUŞTURULDU
  • TARIM VE ORMAN BAKANI PROF. DR. KİRİŞCİ: "DEĞİŞEN İKLİM NEDENİYLE, SU KAYNAKLARI ÜZERİNDE OLUŞAN OLUMSUZ ETKİYİ, VERİMLİLİK UYGULAMALARI İLE BERTARAF EDEBİLİRİZ"

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkati çekmek ve bu kaynakların sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl 22 Mart'ta Uluslararası Dünya Su Günü kutlanıyor.

UN-Water tarafından organize edilen bu kutlamalar için her yıl farklı bir tema belirleniyor. 2023 yılı Dünya Su Günü'nün teması "Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak" olarak seçildi.

Kuraklık tehdidine karşı eylem planı hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığının, "Suda Sıfır Kayıp" sloganı ile başlattığı seferberlik de yaygınlaştırılıyor.

Bakanlığa bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok birim kuraklığa karşı çalışmalar yürütüyor.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci tarafından kamuoyu ile paylaşılan 2023-2027 Dönemi Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı ile tarımsal kuraklık konusunda kamuoyunun bilincinin artırılması, sürdürülebilir tarımsal su kullanımının planlanması, kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde gerekli tedbirlerin alınması ve kriz dönemlerinde etkin mücadele programı uygulanarak kuraklığın etkilerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda da okulumuzda dünya su gününde su kıtlıgı nedir , su israfini nasıl en aza indirebiliriz,su ayak izimiz nedir temalı etkınlıkler ve sunumlar yapıldı. Tarım ve orman bakanlıgından gelen egitimciler okulumuzda sunum yaparak öğrencilerimizi bilinçlendirmiştir ve kitap hediyeleriyle de onları sevindirmiştir.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 13:51 - Görüntülenme: 38